Publikum kom med en ekstraordinær koncert-sult. Og de 150 publikummer i Multisalen ved Båring Skole fik sulten stillet, da musikforeningen BAMOK lørdag aften afviklede koncert efter et års ufrivillig coronapause.

Allan Olsen var nemlig generøs med sin akustiske guitar og sine musikalske fortællinger fra et langt liv som omrejsende folkemusiker. De snørklede beretninger om skæve eksistenser stod snorlige på en intens aften, hvor afstandskrav, håndsprit og mundbind ikke på noget tidspunkt formåede at udfordre den intense stemning i salen. I respekt for corona-restriktionerne havde BAMOK skruet publikum-antallet ned til halvdelen af salens normale kapacitet, så ingen gik hjem fra koncerten med en uønsket virus.

Men den ekstra afstand mellem gæsterne hindrede ikke Allan Olsen i at smitte hele salen med en nærværende solokoncert. Sætlisten favnede numre tilbage fra Norlan og helt frem til de seneste udgivelser. Og det var en ydmyg og taknemmelig Allan Olsen, der rundede aftenen af med den poetiske beskrivelse af nordjysk udlængsel i sangen “Han har tænkt”.
“Jeg er så privilegeret. Det har været en dejlig aften, venner. I er så søøøe,” sagde han med tilstræbt syngende fynsk accent.

Også arrangørerne var glade for, at det lykkedes at holde liv i musikken, selv om corona-pesten truer med at tage livet af live-scenen.
“Overvejelserne har været mange i de seneste måneder. Fordi det er en balancegang at arrangere koncerter i en usikker tid. Vi vil meget nødigt lade covid-19 ødelægge vores ambition om at skabe gode musikoplevelser i vores lokalområde. Men vi vil heller ikke under nogen omstændigheder gamble med vores gæsters helbred”, siger formand for BAMOK, Jesper Ulriksen.
“Derfor afviklede vi koncerten med alle tænkelige corona-forholdsregler”, siger han og sender en hilsen til musikforeningens store, trofaste publikum.

“Som arrangører er vi afhængige af gode og ansvarlige gæster. Sådan nogle har vi i BAMOK. Både dem, der kom og var med i aftes. Og alle dem, der valgte at stå over, fordi antallet af billetter blev halveret. Vi glæder os virkelig til at se jer alle sammen igen. I en fuld sal, når alting atter er normalt.”

Om det allerede er tilfældet 12. marts næste år, er endnu uvist. Her har BAMOK har booket Springsteen-kopierne “The Boss”. Men formanden holder døren åben for at justere planerne.
“Tiden er ikke til halvårsplaner, så vi afventer og krydser fingre. Fordi den levende musik er afgørende for livet i et levende lokalområde som vores”, siger Jesper Ulriksen.


Foto: Rune Moesgaard

Følg BAMOK på www.bamok.dk og www.facebook.com/bamokkoncert.